Wespenconsulent-cursussen

Voor natuurliefhebbers die meer willen weten over sociale wespen en hoe problemen met wespen op een natuur- en diervriendelijke manier kunnen worden opgelost, geven we eendaagse cursussen.

Een man met een kunststof bakje in zijn handen, met daarin de raten en een deel van het omhulsel van een wespennest. De raten zijn als etages boven elkaar gebouwd. De man staat duidelijk gepassioneerd te vertellen. Op de achtergrond staat een man toe te kijken, en zie je een slide uit een PowerPoint met als titel 'De stofzuigermethode'. Rechts zie je op de achtergrond nog een wit pak hangen, dat is een imkeroverall.

Basiscursus wespenconsulent

Op de basiscursus leer je in één dag alles over de leefwijze van de Nederlandse sociale wespen en hoe je ze kan herkennen. Daarnaast ontkrachten we allerlei misvattingen over wespen en laten we zien hoe veelvoorkomende problemen met wespen eenvoudig kunnen worden opgelost zonder gifgebruik.

Na afloop van deze cursus ken je de meest voorkomende wespenproblemen en welke mogelijke oplossingen er zijn. De deelnemers ontvangen een certificaat “Wespenconsulent I”.

Cursusdata

De laatste cursus was op 18 mei. Na de zomer zijn er weer nieuwe cursussen. Data volgen uiterlijk in augustus.

Geef je hieronder op om op de hoogte te blijven van de nieuwe data.

Investering: 40,-

Gevorderdencursus wespenconsulent

In de gevorderdencursus gaan we dieper in op de verschillende typen problemen die wespennesten kunnen veroorzaken en wat de bijbehorende natuur- en diervriendelijke oplossingsmethoden zijn. De focus van deze cursusdag ligt op het aanleren van de diverse technieken om wespennesten te verplaatsen.

Na afloop van deze dag kan je bij de meest voorkomende probleemsituaties een goede inschatting maken welke oplossing het beste is, en hoe dit moet worden uitgevoerd. 

Cursusdata

  • 15 juni 2024 10:00 – 16:00; Castellum Hoge Woerd, De Meern
  • 29 juni 2024 10:00 – 16:00; Knooppunt Natuur en Buitenleven, Apeldoorn

Investering: 40,-