Wespenconsulent cursussen

Voor natuurliefhebbers die meer willen weten over de sociale wesp en hoe problemen met wespen op een natuur- en diervriendelijke manier kunnen worden opgelost, geven we eendaagse cursussen.

Beginnerscursus

Op de beginnerscursus leert men in een dag alles over de leefwijze van de Nederlandse sociale wespen en hoe je ze kan herkennen. Daarnaast ontkrachten we allerlei misvattingen over wespen en laten we zien hoe veelvoorkomende problemen met wespen eenvoudig kunnen worden opgelost zonder gifgebruik.

Na afloop van deze cursus kent men de meest voorkomende wespenproblemen en welke mogelijke oplossingen er zijn. De deelnemers ontvangen een certificaat "Wespenconsulent I".

Waar: Castellum Hoge Woerd in De Meern (Utrecht) 
Wanneer: Zaterdag 18 november
Kosten: 40 Euro


Vervolgcursus

In de vervolgcursus wordt er dieper ingegaan op de verschillende typen problemen die wespennesten kunnen veroorzaken en wat de bijbehorende natuur- en diervriendelijke oplossingsmethoden zijn. De focus van deze cursusdag ligt op het aanleren van de diverse technieken om wespennesten te verplaatsen.

Na afloop van deze dag is men in staat om in de meest voorkomende probleemsituaties een goede inschatting te maken welke oplossing het beste is en hoe dit moet worden uitgevoerd. 

Waar: Castellum Hoge Woerd in De Meern (Utrecht)
Wanneer: Zaterdag 16 december
Kosten: 40 Euro